dilluns, 19 de novembre del 2012

MITJA MARATÓ DE RIPOLL


Ahir i com a preparació de la marató de Castelló, em vaig acostar a la capital del Ripollés per a fer un test, per a veure com anava la preparació i el més important de tot, com respondria el genoll desprès de la guerra que esta donant-me les últimes setmanes i que m’ha deixat sense entrenar al 100%.
La cursa començava a les 10:00 per això ens aixequem a les 7:00 Lourdes i jo i sobre les 7:30 desprès de desdejunar com de costum marxem cap a Ripoll. Durant l’anada intercalem trams on plovia i trams en que no, però al arribar allí el temps és molt inestable i a pesar de no ploure pareix que ho pot fer en qualsevol moment.
Desprès de recollir el dorsal i calfar una estona acabant en uns progressius em dirigisc cap a la sortida amb la intenció de fer una bona cursa. Pel perfil que havia vist i tal com m’havien comentat, la carrera era bastant dura, amb una anada fins Sant Joan De Les Abadesses amb tendència a pujar encara que no massa pronunciat, amb alguns tobogans pel mig i desprès desfer el camí fins a Ripoll.


Es dona la sortida amb uns minuts de retard perquè s’havia de sincronitzar la sortida amb el pas del ferrocarril, però desprès d’uns moments ja estem tots disposats a gaudir d’un gran matí. Els dos primers quilòmetres que transcorren per dintre de Ripoll intente buscar un grup per a anar còmode i ràpidament el trobe, passem en 3:59 i 4:08 respectivament. A partir d’aquí sortim del poble i poc a poc anem pujant però amb algun tobogan que altre, van passant els quilòmetres i ni rastre del dolor del genoll, genial, vaig molt concentrat i sense patir en el grup, on poc a poc anem passant corredors que han sortit massa ràpid. Passem els següents quilòmetres a un ritme de 4:07, 4:08 aproximadament, vaig pensant que la tornada no serà fàcil ja que hi ha algún tobogan que es farà dur si vaig pesat de cames, no obstant això seguim a ritme constant i els següents quilòmetres transcorren sense massa història, el desè es fa més dur i el passem en 4:18, seria el més lent de tots. En aquest ens creuem en els primers que ja van de tornada. Sols ens queda un quilòmetre per fer el gir en dins de Sant Joan i tornar cap a Ripoll, desprès de 12 quilòmetres portem un ritme de 4:08 temps que hi ha que fer bo a la baixada. En aquest moment ja reduït, de 5 unitats, s’acaba de desfer i vaig fent la goma en un altre corredor. Són moments de patiment però hi ha que resistir, crec que més que disminuir el ritme, els que ens acompanyàvem s’acceleren. Vaig mirant el ritme i és bo, vaig per baix de 4:00. Passen els quilòmetres i encara que anem molt dispersos vaig passant a algun corredor i veig factible fer un bon temps. Sobre el quilòmetre 15 el ritme mitja ja és de 4:04 i segueix baixant. El dissetè quilòmetre es fa més dur ja que té una pujada que trenca bastant el ritme, és l’únic quilometre de tornada que faig per sobre de 4:00.
És el moment de donar-ho tot i em pose com a objectiu avançar a 3 corredors que tinc a uns 150 metres, em serviran com a referència i per a millorar el meu temps, vaig fent càlculs i milloraré la meva marca de mitja marató, la qüestió es veure en quin temps la deixe, arribe a Ripoll i els ànims de la gent em fan volar, aprete els dens i poc abans de l’arribada avance alguna posició, entre desprès de 1 hora 25 minuts i 25 segons a un ritme mitja de 4:03 a la posició 48 de 465 participants i desprès de guanyar 12 posicions en la segona meitat de la cursa.

Molt content per la cursa i sobretot perquè pareix que el mal de genoll ha marxat definitivament, i també pel gran resultat aconseguit, ara a seguir entrenant que en 3 setmanes tinc la marató de Castelló. Si tot va bé intentaré eixir amb el pacer de sub 3 hores.