divendres, 24 d’abril del 2015

CURSA 10K BADIA DEL VALLÉS


El passat diumenge i per segon any consecutiu vaig participar en aquesta cursa, amb poc ambient però sempre fa il·lusió retrobar-se de nou en excompanys i ex alumnes així que minuts abans de les 10h arribem allà Lourdes, Daniela i jo.
Recollida de dorsal i retrobament amb Cristina i Miquel, poc després anem a escalfar amb el Miquel, queda poc temps i hi ha que entrar en calor. De seguida veig que hi ha poca gent però algun corredor amb molt de nivell.

La carrera constava de 2 voltes a un circuit de 5km i ningun tram pla, sempre cap amunt o cap avall cosa que feia difícil agafar un ritme constant.
Tret de sortida i primers metres en lleuger descens, com ja coneixia la cursa de l’any passat no volia cometre les mateixes errades i em pose a cua d’un grup d’uns 8 atletes intentant no  forçar massa. Poc a poc el grup va estirant-se i l’Enric junt amb el Joan s’escapen uns metres, no m’obsessione, corren més que jo i sé que no els puc seguir. Poc a poc van passant els metres i el grup en el que vaig a cua es va reduint, ja sols quedem 3 atletes i els 2 que van per davant. De moment les sensacions són bastant bones però encara queda molta cursa. Estem corrent a un ritme de 3:30min/km i tinc els meus dubtes de si seré capaç de mantindre aquest ritme o pagaré l’esforç més endavant. Passa la primera volta i tot continua igual, continue a la cinquena posició però veig que el que va davant de mi va una mica just així que decidisc avançar-lo i posar-me darrere del que va tercer, l’Enric ja va sol com a cap de cursa i Joan uns metres per darrere però no va més de 10-12 segons per davant nostre. Pel quilòmetre 6 faig un petit canvi de ritme i veig que el que anava davant de mi es queda uns metres per darrere. Cada vegada veig a Joan més a prop i pel quilòmetre 7 l’agafe i em pose darrere d’ell per tal d’agafar una mica de aire.
Veig que encara tinc una mica de forces i accelere de nou sense pensar-m’ho col·locant-me a la segona posició, poc a poc vaig obrint forat i en un moment pense que podré inclús arribar a l’altura de l’Enric, el tinc uns 8-10 segons per davant però l’esforç comença a passar factura i veig que serà impossible així que sols queda mantenir la segona posició. L’última recta es fa molt dura, a més la lluita per darrere per la tercera posició està molt ajustada cosa que fa que no em puga confiar, allà veig a Lourdes que em dóna els últims ànims per a no ser superat. Finalment m’he de conformar en arribar en una fantàstica segona posició i un temps de 34:54, a 3:30min/km, sorprès per la marca que he fet desprès d’una setmana amb molt d’entrenament però content per haver-ho aconseguit i a més passant-ho molt bé.

Felicitar a l’Enric per la seva victòria i a tots els participant sobretot a Cristina que repeteix segona posició absoluta femenina i a Miquel que tot i estar fotut ha acabat amb una molt bona marca.

Desprès de la carrera recollida de trofeus, aquesta vegada si amb la Daniela i cap a casa. Ara ja canvi de xip i diumenge vinent primer triatló de la temporada, com ja és habitual comence al doble olímpic de Terres de l’Ebre. Objectiu: passar-ho bé i fer-ho el millor possible, sé en quin punt estic i sé que vaig curt de bicicleta però com sempre ho donarem tot.