diumenge, 19 de febrer del 2012

CAMPIONAT DE DUATLÓ DE CATALUNYA PER EQUIPS

Ahir dissabte vaig fer el debut en el meu nou club, el Club Natació Sabadell, va ser en el Campionat per equips de duatló que es va celebrar al Prat de Llobregat.
A les 8:00 vam quedar al club els 2 equips del natació Sabadell que hi participaríem, i després de carregar les bicicletes als furgons, ens dirigim cap al Prat. La prova començava a les 10:00 i nosaltres al cap d'una hora ja que es donaven les sortides per equips a cada minut. 
Després de deixar tot a boxes i organitzar el material, anem a fer l'escalfament i a planificar un poc la tàctica a seguir ja que es aquests tipus de proves és fonamental tindre clar tant els ritmes que seguirem durant el tram de córrer així com organitzar els relleus de forma adequada.
 A les 11:00 estem a punt per a sortir, i instants després ens posem a córrer. El primer tram , eren 5 quilòmetres a peu fent quatre voltes a un circuit per un parc. Tal i com havíem parlat, jo portaria el ritme amb l'ajuda del Garmin, la idea era córrer el primer quilòmetre en quatre minuts i segons sensacions incrementar més o menys el ritme als quilòmetres posteriors. Anem en tot moment controlant el ritme i comentant sensacions. Tot va segons el que em previst i passem el primer quilòmetre en un ritme de 3:55min/km. Van passant els quilòmetres i molt poc a poc incrementem el ritme. Els últims metres els fem un poc més suaus per tal d'agafar la bicicleta amb bones condicions. Arribem a la T1 molt compactes i amb forces reservades.
En aquest primer tram hem trigat 19:11 a una mitjana de 3:55.
Ens canviem ràpidament i sortim a fer els 20 quilòmetres de bicicleta. Anem fent relleus l'Alberto, el Pep i jo, i anem força ràpids, avançant a bastants equips. Aquest tram constava de 2 voltes a un circuit de 10 quilòmetres d'anada i tornada, amb algunes rotondes complicades. Tot va molt bé i anem passant els primers quilòmetres a una mitjana de uns 40 quilòmetres/hora.  Desprès de 5 quilòmetres s'apropa el gir de 180 graus i abans d'entrar a la rotonda passem a un altre equip, seguim rodant fort i molt compactes, però al entrar a la rotonda dos de l'equip que hem avançat ens avancen per l'interior i casi ens fan anar a terra, sense comentaris. Ens trobem 3 o 4 equips en la rotonda.
Sortim de la rotonda i sortim forts, moment en el que Alberto es queda a cua del grup per ajudar a Andrés a seguir el ritme. Vaig tirant del grup i desprès d'uns 400 metres sent un soroll, algú ha anat a terra. No em gire per por a desestabilitzar-me i caure i tirar a algú, però desprès d'uns 200 metres el Pep em dius que pare, deixe de pedalejar i veig que ens em quedat els 2 sols, ens quedem preocupats i en terra de ningú, que podem fer, al cap d'uns instants veiem un equip i preguntem que saben , ens diuen que algú ha caigut i no està massa bé. Moments d'incertesa i preocupació. Desprès de 2 minuts, aproximadament, veiem aparèixer per darrere a Andrés, Dani i Jordi i ens diuen que tirem, doncs a la feina. L'Alberto no està i ens diuen que ha tirat a un noi i que s'ha quedat amb ell. 
Seguim fent relleus però em perdut a un component que estava tirant i de valent, així que ens reorganitzem i Dani i Jordi ens ajuden al relleus deixant sempre a algú arropant a Andrés que va un poc més just.
Quan ens adonem ja em fet una de les dues voltes i seguim a bon ritme. Van passant els quilòmetres sense incidències i veiem a Alberto al lloc de la caiguda al costat de l'ambulància que està atenent al que ha caigut.El Garmin indica que hem fet aquest tram a una velocitat mitjana de 35,5 km/h, incluint el temps perdut en l'incident.
Arribem a la T2, jo ja descalç però hi ha uns 50 metres fins on tenim les bicicletes i el terreny està molt malament amb molta pedra, ho superem com podem i posar-se les bambes de nou és un descans. Ens esperem uns als altres i quan ja estem els cinc, sortim a córrer. Ara ja sols quedem 2,5 quilòmetres on hi ha que donar-ho tot, però hem d'arribar almenys 4 perquè és el temps d'aquest el que compta. Anem a un ritme de 4 min/km i aguantem aquest ritme una estona, Andres va un poc justet i anem animant-lo entre tots, està sabent patir, sols queden 2 voltes, el ritme no decau i seguim gaudint de la corba, estem mantenint el ritme. Fem el primer quilòmetre a un ritme de 4min/km i el segon a 3:58, sols queden 500 metres, apretem un poc i el Jordi va empenyent a Dani i a Andres, finalment enfilem la última recta i arribem desprès de 1:04:38.
Em fet una molt bona prova, llàstima que Alberto no ha pogut acabar, estava fotut desprès de la prova. 
Finalment hem quedat a la posició 56 de 130 equips, desprès de perdre més de 2 minuts al tram ciclista per la caiguda, de no ser així haguérem guanyat més de 20 posicions.
Enhorabona a tots perquè a pesar de les adversitats em fet un gran duatló, felicitar també a l'altre equip del club que ho ha fet millor encara.
Molt content per la prova, l'ambient i l'equip , que hem sigut una pinya en tot moment.
Personalment he acabat molt sencer i amb molt bones sensacions i gaudint al màxim de la prova, mai havia fet un duatló per equips, és molt espectacular i on l'esperit de companyerisme està present en tot moment. Ara a seguir sumant, ja que en dos setmanes participaré al Half de València, sempre i quan es puga nadar, cosa que serà complicada per la temperatura de l'aigua.

1 comentari:

  1. Molt bons temps i mitjes, estàs realment en forma! Ànim, pareix que hi ha molt bon ambient al teu equip.

    ResponElimina