dilluns, 17 de febrer de 2014

MITJA MARATÓ DE BARCELONA

A les 6:30 del matí sona el despertador, ja que la carrera començava a les 8:45. Esmorzar com de costum i agafe el tren amb Lourdes. Arribem sobre les 8:00 i ens trobem a Jorge i la Bel.
La temperatura és molt agradable i no fa gens de vent, afortunadament algunes previsions de pluja i mal temps no s’havien complit.

Jorfe i jo, anem a escalfar una mica i 10 minuts abans ens dirigim cap a la sortida, al nostre caixó (1:20 a 1:30). Puntualment es dona la sortida i després de 22 segons passe l’arc de sortida. Els primers metres es fan complicats, però poc a poc vaig afagant el meu ritme. La intenció es correr segons sensacions i ja veure’m com va la cosa. Em trobe bé corrent, un poc per baix de 4 minuts el quilòmetre i arribe a la Gran via al punt quilomètric 5 desprès de 19:29, un ritme molt bo a pesar que és el tram amb un poc de pujada, però molt suau. Normalment intente seguir a algú que vaja a ritme similar al meu, però la gent que m’envolta no va a ritme massa constant així que decidisc anar a la meva seguint el meu gps. Del 5 al 10 passem per prop de la sortida i hi ha molta gent animant, entre ells la fan número 1 i la Bel, que em fa una foto, això unit a que el terreny és favorable em fa passar aquest parcial en18:46 massa ràpid.

 Em trobe bé però no les tinc totes d’aguantar aquest ritme durant tota la carrera, moment en el que em prenc un gel aprofitant l’avitauallament dels 10km.
En tot moment veig a les llebres de 1h20, però això és massa per a mi, estic més que satisfet veient-les a uns metres per davant, m’havien avançat a l'inici i no portaven un ritme massa constant, sinó igual hagués intentat seguir-les. Hi ha moments en els que estic corrent sol avançant a gent, cosa que em fa replantejar-me si vaig massa ràpid. Al quilòmetre 11 contacte amb els que van cedint del grup de 1h20, he tingut que augmentar el ritme una mica, però així vaig una mica més resguardat. Em mantinc uns metres a cua del grup però poc a poc van quedant menys efectius. Jo em limite a seguir al meu ritme, sobre el 13 comencen els pensaments negatius, hauré sortit massa ràpid? On vaig tan a prop dels pacers d’1h20? Però, a l'enfilar la diagonal cap amunt els pensaments negatius desapareixen i vaig entretenint-me mirant als que ja estan de tornada. Em dona la sensació que el ritme ha decaigut, però al gps segueix marcant bons ritmes. Em creue amb Carles Ramiro que va a una velocitat impresionant, li faig un crit però va tan concentrat que no em sent. Arribe al bucle i ja encare diagonal cap avall, kilòmetre 15 amb un parcial de 19:06 estos 5km. Agafe un poc d’isotònica i continue diagonal avall. El grup d’1h20 s’ha escapat una mica però sempre el tinc com a referència visual. Quan ja estic quasi baix de la diagonal em creue amb Carlos i Joan que vam també a molt bon ritme, benifaironers per Barcelona i ex futbolistes com jo, jejej.
Sé que és el moment de donar-ho tot i patir una mica, l’any passat aquesta zona a la que entre és la que més pesada se’m va fer, no massa públic i bufava una mica de vent de cara. Però aquest any havia de ser diferent. Van passant els quilòmetres i es quan ja comence a fer càlculs de temps a l’arribada, supose que estaré al voltant de 1h21 i ara ja tinc la sensació que no decaurà el ritme, em trobe bastant sencer i seguisc avançant a gent i a mi pràcticament no m’avança ningú. Pas pel 20 fent un parcial de 19:03 aquests 5km, sols queda pujar el carrer de la Marina i trencar cap a l’esquerra on es troba l’arribada. Moments desprès estic ja encarant la recta de l’arribada, impressionant ambient i molta gent animant, quin plaer correr amb estes condicions, veig el cronòmetre al final del carrer i marca 1h20, finalment arribe desprès de 1:20:27, a 3:49 el quilòmetre.


Contentíssim per les sensacions i per la marca, sabia que podia millorar respecte de Granollers, ja que a Granollers vaig sortir molt conservador, però no esperava baixar quasi 3 minuts.

Felicitar també a tots els que han corregut i han fet marca com Carles Ramiro, Marc Blanque, Jorge Paz i a la penya beni Joan i Carlos. També als que fan possible aquestes carreres.
Per posar un però, la bossa del corredor molt fluixa per al preu de la inscripció, per la resta de 10.
Ara a agafar un poc més la bicicleta que els duatlons i els triatlons s’acosten.

Salut i Km

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada