dimecres, 25 de febrer del 2015

MARATEST BADALONAA tres setmanes de la marató  tocava fer un test per avaluar com estic de forma per tal d’afrontar en garanties la primera gran cita de la temporada i què millor que fer-ho a la maratest de Badalona?
La prova començava diumenge a les 9 del matí i constava d’un circuit molt pla de 15km al qual li donaríem 1 o 2 voltes en funció de l’objectiu particular de cada atleta, jo personalment i com molta més gent que està preparant la marató faria 2 voltes per a completar 30km.
Arribe amb temps, aquesta vegada en solitari, agafe el dorsal i a escalfar una mica junt amb Manel i Jordi que també estan preparant la marató. Fa una mica de fred però una temperatura ideal per a córrer una vegada entres en calor. El que si que nota bastant és el vent que si no para serà un enemic més a vèncer.
Minuts abans de les 9 ens dirigim a la sortida. La idea era anar a 4:00min/km aproximadament, ritme al que m’agradaria fer la marató però al veure que hi ha llebre a ritme de 3:55 i no al ritme de 4 decidisc sortir amb ell, hi ha que arriscar una mica.
Els primers quilòmetres em costen ja que és un ritme bastant exigent i entrar en calor és fa un poc complicat, vaig en tot moment a cua de la grupeta d’uns 25 corredors intentant  mantenir-me fresc i sense gastar més energies de les necessaries ja que el vent que bufa amb gana. Vaig en tot moment molt concentrat i els quilòmetres passen bastant ràpid al ritme estipulat. Aprofite també la primera volta per a reconèixer el circuit, que es fa bastant entretingut ja que anem creuant-nos amb la resta de participants. Cada 5 quilometres tenim avituallament cosa que em serveix per a hidratar-me i desconnectar. A mesura que passen els quilòmetres vaig trobant-me millor i ja no em costa tant mantenir el ritme. Sense adonar-me'n ja hem completat la primera volta, invertim  58:27 un poc per baix del temps previst però la llebre ho té tot controlat i va a un ritme molt constant que fa més fàcil aguantar-lo. Durant la segona volta continuem igual, a pesar de que estem perdent unitats de la nostra grueta. Estic gaudint en tot moment de la cursa però encara queda quasi 1 hora d'esforç. El fet d'anar animant-nos mútuament i passant-nos l’aigua en cada avituallament fa que el temps passe molt ràpid. Poc a poc avance en el grup i em pose al costat de la llebre, vaig bé i ja he fet prou “drafting”, ara em toca a mi també tragar vent de cara i solidaritzar-me. Anem comentant la cursa amb la llebre que també prepara la marató i vol fer-la en 2h34min..jijiji casi ná.
Passem la mitja marató en 1h 22min, ja sols queden 9 quilòmetres. Desprès del 25 el grup s’ha reduït a unes 6/7 unitats i com em trobe bé incremente un poc el ritme, no sé si era el més correcte però em veia bé i tenia confiança. S’uneix un corredor a mi i anem parlant sobre la carrera i sobre la marató. Anem en paral·lel i poc a poc anem augmentant el ritme fins que a falta de l’últim quilòmetre no puc ja seguir el seu ritme, no m’estranya, estem anant els últims quilòmetres a 3:44 i desprès de tot el que portem no es fa fàcil, a més el vent continua fent-ne de les seues. Finalment arribe en 1h 56min 19 sec a un ritme de 3:52 i sorprenentment a la posició 12 de més de 1800 que han completat la cursa de 30km, la posició no deixa de ser una anècdota i una dada més, l’objectiu era fer la carrera a ritme i ha anat molt bé. Bones sensacions, bon ritme i sense patir en excés.
Molt content pel test i confiança plena per a afrontar les últimes 3 setmanes de preparació per a la marató. Ara sorgeixen nous dubtes ja que la meua intenció era fer la marató a 4:00 però desprès de com ha anat la cosa estic pensant en arriscar una mica i anar a 3:55, com ho veieu? De moment encara tinc temps de pensar-ho.
 Felicitar tant a l’organització com a les llebres i a tots els que han fet possible aquest esdeveniment. L'únic però la falta de gent en molts trams de la cursa però és comprensible degut al vent i al fred que feia.
Ja sols queden 3 setmanes però el més important de tot és que estic gaudint molt de l’entrenament que Manolo va planificar i preparar per a arribar en òptimes condicions al 15M.
#RoadToMaratoBcn
Salut i km


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada