dimecres, 4 de febrer del 2015

MITJA MARATÓ GRANOLLERS


Diumenge passat vaig anar a una de les grans, la Mitja marató de Granollers, per als que no l’heu feta mai, 100% recomanable.
Arribava després d’una bona setmana d’entrenaments però precedida d’unes setmanes amb unes molèsties que m’impedien córrer sense dolor, així que amb incertesa però amb ganes i amb la confiança d’haver fet uns últims entrenaments amb molt bones sensacions, bons ritmes i el més important, molèsties 0.
El dia es presentava bastant fred i amb una mica de vent tot i que la cursa començava a les  10:50. Arribem Carles, Ignasi, Alberto i els seus fills i després d’un breu escalfament anem cap la sortida on es respira un ambient especial.
Es dóna la sortida puntualment i allà anem, a gaudir de l’esport i a passar un matí especial. La idea era com vaig fer l’any passat, córrer de menys a més i per sensacions. Els primers metres es fa difícil córrer, s’ha d’anar amb molt de compte, molta gent a pesar d’haver sortit del primer calaix. Després de 500 metres veig al pacer de 1h20 uns metres per davant meu, pot ser una bona referència sempre que les sensacions siguen bones. L’anada és en lleugera pujada així que hi ha que reservar una mica. Vaig controlant ritme i pulsacions en tot moment i vaig prou còmode. Passem el quilòmetre 5 després de 19 minuts i 4 segons. Intente anar en tot moment protegit del vent que pega de cara i de vegades lateral. Del quilòmetre 5 al 11 és el tram més complicat amb lleugera pujada i amb poc públic ja que anem pel polígon Sorprenentment em trobe millor del que pensava, les pulsacions al voltant de 160ppm, i sempre guardant forces per a la tornada. Continue seguint el ritme de 1 hora 20 minuts. Del 5 al 10 el ritme decau una mica, passem després de 38:35. Aprofite per a prendre’m un gel i beure.
 Poc després arribem al punt més alt,la Garriga, on hi ha molta gent animant. Veig què del grup d’1h20 queda molt poca gent. Jo em trobe bé i decidisc augmentar un poc el ritme però sempre guardant un poc perquè a la tornada hi ha 4 pujades que si arribe just de forces poden fer-me perdre molt de temps, a més encara estem pràcticament per la meitat de la carrera. Deixe enrere el que queda de grup d’1h20 i comence a córrer en solitari. Poc a poc van passant els quilòmetres i el ritme va augmentant poc a poc. A les pujades em trobe molt bé i les supere amb certa facilitat. Passe pel 15 en 57:06 però es a partir del 17 quan la carretera no deixa de baixar i on més ràpid es corre. No deixe d’avançar atletes, cosa que va donant-me confiança mentre que no recorde a ningú que m’avance a mi. Estic fent una carrera com m’agrada, de menys a més i amb molt de cap. Passe pel 20 després de 1h14:31. Vaig fent càlculs i puc estar per baix de 1h19. La última recta hi ha que donar-ho tot i a pesar de ser favorable no s’acaba mai. Hi ha 2 arcs abans de l’arribada que confonen una mica. Ja veig l’arc d’arribada i marca 1h17 i falten aproximada 500 metres.
Done tot el que em queda i creue la línia d’arribada després de 1h18:14. Molt content i satisfet per com ha anat però el millor de tot és que les molèsties han desaparegut totalment i he tingut molt bones sensacions.

Finalment posició 131 que diu molt del nivell d’aquesta mitja marató a un ritme de 3:42min/km. Felicitar a tots els atletes i sobretot als que comparteixen entrenaments amb mi, el gran grup de Runners Sabadell sota les ordres de Manolo i també a l’Albert i al Carles que m’han fet passar un matí molt agradable.
Pròxima parada Maratest Badalona el 22 de Febrer, que servirà com a indicatiu de com estic per a afrontar la marató de Barcelona 3 setmanes més tard. Mentrestant a seguir entrenant. / setmanes per a la marató.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada