diumenge, 6 de setembre del 2009

XIII TRIATLÓ CIUTAT DE VALÈNCIA

Aquest matí s’ha celebrat el XIII triatló Ciutat de València sobre la distància olímpica (1.500m/40Km/10Km).
Ahir per la nit em vaig gitar preocupat perquè en tot el dia no va parar de ploure i encara que no ho feia amb força si que estava tot banyat i la platja estava prou marejada. Però hui al aixecar-me a les 7:00 he vist que ja no plovia encara que estava núvol i l’asfalt prou banyat. He desdejunat com de costum i a les 7:30 hem sortit Lourdes i jo cap a la Malvarrosa.
A l’arribar ja es respirava un gran ambient triatlètic a pesar de que estava tot mullat. Em dirigisc a arreplegar els dorsals i després d’organitzar-ho tot entre a box on ho deixe tot a punt i em pose el xip.
A les 9 es dona l’eixida del paratriatló amb la presència de 9 persones en majúscules a les que en il·lusió i afany de superació ningú dels allí presents els superàvem. Al ixir els hem fet un emotiu aplaudiment.
Quinze minuts després es donava l’eixida als triatletes que teniem el dorsal entre l'1 i el 200, en els que em trobava jo i la resta del Club de la UPV. Poc més tard ixirien els del 201 fins 400 i finalment els del 401 fins al 600. Hi havia un total de 523 inscrits (83 han decidit no vindre al vore les condicions meteorològiques), 440 triatletes han començat la prova i un total de 402 l’han acabada.
Instants abans de donar-se la ixida em situe a la part de darrere del grup de triatletes, havia de prendre-m’ho en calma ja que hi havia que fer 1500 metres de natació (2 voltes a un circuit de 750 metres)i soc dels fluxets. Es dona la ixida i poc a poc anem entrant cap a dins de la mar a buscar la primera boia. A la vora, la mar està molt marejada però a mesura que entem cap a dins està més tranquil·la. Al pas per la primera volta el cronòmetre em marca casi 12.

Complete la segona i el temps ja marca 21:46, cosa que em sorprèn, no esperava anar tan bé. Em dirigisc cap a la zona de boxes on agafe la bicicleta i ràpidament isc cap al sector ciclista que constava de 4 voltes a un circuit de 10 quilòmetres en moltes rotondes i l’asfalt banyat.

Només ixir em prenc un gel per a agafar forces i ens unim un grup d’unes 10 persones, però anem amb molta precaució perquè esta tot molt banyat encara que el sol comença a vore’s . A cada rotonda o corba tancada que passem veiem a algun triatleta per terra així que hi ha que anar en compte. Poc a poc el grup va fent-se més nombrós. Passem la primera volta fent relleus a bon ritme quan la carretera ho permetia. Ja a la segona volta, la carretera esta prou més seca i seguim fent quilòmetres a bona marxa, però l’enteniment del grup va a menys, hi ha molta gent que no passa a fer relleus. Ja a la tercera volta el grup es parteix i quan ens adonem ja no podem reenganxar-nos . Ens quedem en el grup unes 6 persones que ara si anem passant tots a fer relleus i l’enteniment es total.


Quan ens acostem ja cap a la transició solte un poc les cames i aprofite per a beure un poc d’aigua que em queda. Transició 2 bastant ràpida i a córrer, les forces ja van escassejant i encara queden 3 voltes a un circuit de 3,3 quilòmetres.


Decidisc començar tranquil i segons les sensacions augmentar o disminuir un poc el ritme. Vaig passant a gent però poc a poc ja que la carrera va prou escalonada. Faig la primera volta i decidisc augmentar un poc el ritme.

Ja a la segona volta em doblen els primers classificats. Sols queda la tercera i última volta,hi ha que donar-ho tot. Creue la línia d’arribada molt content i el cronòmetre marca 2:06:45. Després de vore les classificacions he fet el parcial de natació en un temps de 21:46 a la posició 238, el parcial ciclista en un temps de 1:03:07 a una mitjana de 37,07Km/h, posició 102 i el parcial de la carrera a peu en un temps de 41:52 a una mitjana de 4:11Min/Km a la posició 91. He quedat a la posició 110 d’un total de 439 que han ixit i 402 que han finalitzat.

Foto al finalitzar el triatló en Lourdes que en tot moment m'ha donat el suport necessari i m'ha animat en cada volta per a que la prova no em resultara tan dura. Gràcies.

1 comentari: