dimarts, 22 de setembre de 2009

XXI TRIATLÓ D'OLIVA

Diumenge vaig participar en l’últim triatló de l’any de tots els que es celebren al País Valencià. Era diferent als anteriors que havia fet. No tant per la distancia, 1500 nedant, 47 en bicicleta i per a finalitzar 10 quilòmetres de running, però si per la modalitat anti-drafting, que per a la gent que no sàpiga el que és, vol dir que no està permès xuplar roda durant el segment ciclista.
La prova era a les 9:30, així que em vaig aixecar a les 7:00, vaig desdejunar com de costum i després d’agafar tot el que necessitava ens dirigim cap allí. Van vindre amb mi Lourdes i Maria, que una vegada allí no donaven crèdit al vore les bicicletes, rodes i acoblaments de les que disposava la gent. Què màquines hi havia. Després va vindre també Òscar, Molina, Juan i Bernardo, i per altra banda Pau. Ací expose una foto on es poden vore un parell de bicicletes que no estan gens malament, ja voldria jo tindre-les.

Vaig a pel dorsal, em marquen com els borregos (dorsal 58) i ja a les 9:15 ens criden per a que anem situant-nos en la zona d’eixida. El neoprè no estava permès.
Es dona la ixida i com sempre isc a la zona de darrere del grup, després d’uns metres em pose a nadar però de seguida veig que no era el meu dia. Com que em vaig deixar les ulleres de natació a València, vaig haver d’agafar-ne unes que vaig trobar a casa. Fatal. M’entrava aigua per tots els costats i els ulls em picaven degut a la sal. Cada 200 metres o això havia de parar per a llevar l’aigua de les ulleres, no és escusa, ja que en ningun moment vaig nadar còmode ni vaig trobar el meu ritme. Vaig ixir de l’aigua dels últims, com sempre i allí vaig vore a tots els que van vindre a vore’m i que en van animar moltíssim.

Transició cap a la zona de boxes prou lenta i a rodar. Em prenc un gel i a fer quilòmetres poc a poc. La carrera va molt escalonada i em costa molt passar a gent ja que hi ha molta distància d’uns a altres. Poc a poc vaig passant a gent, mentre que a mi sols recorde que em passara una xica durant els primers quilòmetres, la que a la fi va guanyar, com anava la tia. Van passant els quilòmetres i comença el primer portet dels 2 que havíem de superar, em trobe prou bé en la bicicleta i a pesar de no conèixer el recorregut ni la duresa dels ports, intente exprimir-me prou ja que vaig molt retrassat.

Passe a prou de gent pujant encara que molts m’ho recuperen baixant, encara no tinc la confiança amb la bicicleta per a arriscar tant, el mateix em torna a passar al segon port. Tornem cap a Oliva i ja a pensar en la carrera a peu. Arribe a boxes i veig que seguisc retrasat, ja estaven moltes bicicletes allí. Em pose a córrer i només puc agafe una botella d’aigua, bec ràpid i més del compte i em passa factura, m’agafa mal de panxa i flato, baixe el ritme i ja no torne a recuperar-me durant tota la carrera, vaig bé de cames però molt asfixiat. Passe la primera volta de les 2 que havia de realitzar però la segona seguix igual, intente acabar la carrera sense que em passen triatletes i arribe en un temps de 2:47:48 a més de mitja hora del primer classificat a la posició 157 de 308 que van ixir encara que van acabar 286 ja que se’n retiraren 13 i 9 van ser expulsats per xuplar roda.
El temps invertit per al primer parcial, 31:45 posició 235, segon parcial 1:3038, posició 127 a una velocitat mitjana de 31,11 quilòmetres per hora i el parcial de running a la posició 144 amb un temps de 45:25, a 4:32.

Resumint, content per la primera temporada triatlètica i un poc decebut pel resultat d’esta prova, sobretot el running i també la natació. Este hivern hi ha que millorar molt la natació si vull ser un poc més competitiu, exprimir més la carrera i seguir millorant en la bicicleta.
En quant a l’organització pràcticament perfecta, molta animació durant tota la prova amb dolçaines, batukades, música, etc..completa bossa del corredor i bon ambient a tot arreu. La tasca dels jutges antidrafting molt bona.
No vull acabar sense agrair a la gent que va vindre a vore’m i em va donar suport en tot moment. Espere que algú d’ells s’anime i algún dia competim junts.

2 comentaris:

 1. seguix entrenat xiquet q u pots millorar molt mes. una mala cursa la pot tindre qualsevol.
  anim i a seguir entrenant.
  au ens vegem el finde

  OSCAR

  ResponElimina
 2. Vatja, pues el de4 la foto de la transsicio soc jo.
  Pues res si busques Club en Gandia esta el Prodesport i açi en Oliva el Club Triatlo Oliva.
  Pera el proper any, nia preparat un circuit de probes no drafting junt a varies probes mes, en un parell de semanes, es fara public.
  Ta otra

  ResponElimina